Thalgo Skincare

For many of us, the idea of skin care can be a daunting. There are so many product choices and so many questions. What does this ingredient do? What kind of moisturizer do I need for sensitive skin? The questions could go on and on and the answers can be confusing. To help solve some of these skin care mysteries, we put together a list of the Top 10 skin care questions we have been asked over the years.

 

 

1)I lead a busy life and have a strict budget, what are the bare necessities that I need for my skin?

 

Answer: You don’t need to spend a lot of time with a long list of daily skin care products. Choose a good cleanser, moisturizer and sunscreen. If you are noticing fine lines around the eye, an eye cream is also an option. The Thalgo Collagen Roll On is great way to treat under eye circles and puffiness and it won’t break the bank!

 

2) Where did I get these brown spots on my face?

 

Answer: Brown spots, known as hyperpigmentation, are the result of past skin exposure. These spots rise to the surface as we age and can appear darker with additional sun exposure. We recommend using a product with Vitamin C to lighten the appearance and of course a daily broad spectrum sunscreen to prevent more damage.

 

3) How can I keep my skin from looking oily throughout the day?

 

Answer: Oily skin is caused by over active sebaceous glands. Use a product designed to neutralize the shiny appearance of excess sebum. We recommend the Thalgo Perfect Matte Fluid for a fresh matte finish all day long.

 

4) Is it possible to shrink the size of my pores?

 

Answer: No. Pore size is genetic, so there’s nothing to change the size but you can minimize the appearance of the pores. The best way to do this is to keep them clean and use product with a Vitamin A derivative to continually exfoliate the skin and aid in cell turnover. Try the Thalgo Normalizer Crème/Serum to refine the skin’s texture and and tighten the pores.

 

5) What causes breakouts and how can I avoid them?

 

Answer: Breakouts can occur from stress (forehead), hormones (cheeks), and even stomach and bowel issues (chin). The best thing to do is to define the cause of the breakout. If your breakouts are stress related, you can incorporate positive ways to reduce stress like exercise and yoga. If it’s a stomach issue, work with your doctor to determine the cause, it may be a simple dietary fix. Hormonal breakouts are difficult to avoid. Be sure you are cleansing well daily and consider a retinol to exfoliate the skin so bacteria will be less likely to become trapped.

 

6) How important is it to wash my face every day?

 

Answer: Cleansing before you go to sleep is one of the most important steps to having good skin. Cleansing the skin removes environmental dirt particles and makeup. Skipping this daily step can result in acne, congested and dull looking skin. Try Thalgo’s Pure Velevet Cleansing Cream to free the skin of impurities.

 

7) Why am I still breaking out after 40?

 

Answer: While there’s no real explanation for adult acne, hormones and stress are likely suspects. We’ve said it before and and it bears repeating. Look for a Vitamin A derivative like a retinoid to keep the skin exfoliated and cleanse well. See a dermatologist if your skin care products are helping.

 

8) What are these lines in my forehead above my eyes?

 

Answer: Those lines, also known as “the elevens,” are actually caused by the corrugator muscle and many years of deep thought, worry or expressions. As the years pass, these lines can appear deeper and more noticeable. We recommend the Thalgo Hyaluronic Filler high-precision filling serum which acts at the center of the wrinkles to effectively fill them and erase the signs of passing time. Wrinkles are actually pushed from beneath the skin.

 

9) Why do I have more wrinkles on one side of my face than the other?

 

Answer: You are likely sleeping on that side of your face consistently. Sleeping on your back is recommended to resolve this problem and although it may be tough to do at first, it’s also better for your back too.

 

10) Do I need sunscreen on cloudy days?

 

Answer: YES! The suns rays are present every day and although you will not burn on cloudy days, UVA rays (the rays that are responsible for aging), are still present and can cause damage. Get in the habit of wearing sunscreen every day that you are leaving your house.

 

For more information about Thalgo Marine SkinCare visit us at Thalgousa.com